Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Kent Wahlbeck

Kent Wahlbeck en äventyrare som lever sin dröm med konstnärliga utmaningar och alltid med nya projekt på gång. Skapandet är en livsstil som absorberar nästan all hans tid och energi. Med verk fyllda av människor, masker och symboler i ett ständigt utforskande av möjligheterna att kombinera linje, form och färg.


Kent går sin egen väg och hittar alltid nya uttrycksformer. Hans måleri är färgstarkt och figurativt och han berättar om sina upplevelser.


Att börja på nya målningar eller projekt är alltid lika sanslöst roligt. Liksom att se dem klara. Där emellan är det disciplin, tålamod och massor av jävlar anamma som gäller. Fast det är naturligtvis också roligt.

Jag har alltid gjort tvärt emot och det har visat sig också funka.

Barnteckningar har alltid fascinerat mig. Det kan vara färgen eller berättelsen som fångar mig och naturligtvis det självsäkra och spontana uttrycket.

Jag tröttnar aldrig på att leka, att experimentera med material, teknik och idéer. Leken, den verkligt upphöjt sköna delen av konsten.

Mitt ideal är att skapa tidlösa och på något vis neutrala verk. Alltså inte kopplad till någon – ism, trend eller någon speciell kultur. Och jag älskar att stjäla, sno skamlöst från nästan allt och alla.

Jag älskar mitt jobb och jag får för mig att det är besvarad kärlek. Mina målningar ska vara sprudlande, sprakande symfonier. I konsten, precis som i livet, handlar det om upprepning, variation och kontrast. Man kan också uttrycka det som rytm, tonart och struktur. Eller så kan man bara säga jobba, jobba, jobba...