Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Christopher Rådlund

CHRISTOPHER RÅDLUND

Christopher_Radlundportrtt600.jpg

Svensk konstnär, född 1970, bosatt och verksam i Oslo. Utbildad på Konsthögskolan i Umeå, Konstindustriskolan i Göteborg och vid Konstakademiet i Oslo.

Separata utställningar i Sverige på Galleri Agardh & Tornvall, Mollbrinks och Edsvik Konsthall 2012. Medförfattare till boken Figurationer (Atlantis) och arrangör av utställningarna Figurationer och Det Mörka Rummet på Edsvik Konsthall.

Förgrundsfigur i den omdebatterade moderna figurativa konsten med dess rötter i en klassisk konstuppfattning, mellan symbolismen och romantiken och med en egenartad kombination av skönhet och immaterialism I sina bilder.

2013 fick Rådlund stipendium från Norska Försvarsmakten med syftet att på plats i Afghanistan som konstnär gestalta de norska soldaternas verklighet. Detta har resulterat i en betydande utställning på Akershus Fästning i juni 2014.

Christopher Rådlund är representerad på bl a Göteborgs Konstmuseum, Södertälje Konsthall, Umeå Kommun och Kungliga Biblioteket.

Om utställningen UNDER HIMMELEN
Det är inte en eld, inte en sol, utan ett mörker som strålar och som kräver ögats tillvänjning. Det är natt om dagen, vaken sömn. Det är drömmens kraft som har fått träd att breda ut sig, eller ett berg att sväva i all sin tyngd. En blånande gryning anas, ett skymningsmörker sänker sig. I rörelsen från en oändlighet till en annan, är det där vi lever?

UNDER HIMMELEN

Utställningen pågår t.o.m. 11 mars

Se fler konstverk HÄR