Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Välkommen till Franks värld

FRANK BJÖRKLUND

Bjorklund=Frank_presentation_Enbltolja80x100cm550.jpg
"En blöt olja"

VÄLKOMMEN TILL FRANKS VÄRLD
Här är allt som ser ut att vara något, förmodligen något annat.
Å andra sidan är det som ser ut att vara något annat förmodligen inte det.

Här är allt som ser ut att vara något, förmodligen något annat. Å andra sidan är det som ser ut att vara något annat förmodligen inte det.

Här gäller inte vardagens givna fysik som vi vant oss vid. Här hade Arkimedes blivit kvar i badet, här hade äpplet aldrig fallit i Newtons huvud och hit kommer Einstein bara tillfälligtvis på besök. Ibland. När Frank släpper in honom. Frank Björklund pekar finger åt oss! Men han håller inte först upp det i syfte att se vart vinden blåser. För han skyr moden och tidens lockrop.

Bjorklund=Frank_presentation_Koncept80x80cm450.jpg
"Koncept"

Frank Björklund och Mollbrinks
Det hela började för 25 år sedan. 1990 ställde Frank ut första gången ut hos oss. Allt sedan dess har det blivit ett 15-tal utställningar som både vår publik och vi som
arbetar på Mollbrinks alltid har sett fram mot. Franks utställningar, precis som Frank själv, är ett muntert inslag i verkligheten. Hans måleri har lätt att ge ung som gammal
ett leende på läpparna. Vid första betraktning av en målning förundras många av motivet. Betraktaren tittar senare på titeln, funderar och tittar på motivet igen. Och så plötsligt förstår man vad Frank menar. Hans måleri är en blandning av lek med ord, händelser och motiv som på något sätt alltid lyckas påverka oss betraktare.

Franks utveckling har gått som raket och vad som för 25 år sedan var en ung konstnär i trettioårsåldern har blivit en etablerad konstnär med världen som arbetsplats.
Under senaste åren har Frank ställt ut i världsstäder som New York (Walter Wickiser Gallery) Los Angeles (LA Artshow) och Miami (Art Miami Concept).

Vi på Mollbrinks är glada över att ha haft förmånen att ha Frank Björklund som en av våra konstnärer de senaste 25 åren och ser fram mot ett långt framtida sammarbete och är glada över hans internationella genombrott.
Välkomna till Franks värld!

Bjorklund=Frank_presentation_Valfrihet90x126cm550.jpg
"Valfrihet"

Franks hjältar 2015
Wild och Yr, Led Zep, Magritte, Dennis Lehane, Van Halen, Escher, Charles Bukowski, Steve Marriot, Venus från Milo, Vermeer, The Cult, Bröderna Coen, Salvador Dalí, Velasques, Ph. Kaufmann, Bulgakov, Caravaggio, Han som stannade upp och hjälpte till, Minor Zoo, Little Feat, kapten Haddock, Falguiére, Slash, Frank Gehry, Holbein, d.y., Clapton, Mondrian, Överlevande, Vänner, John, Dante, Saga och Anna.
De, dom jag är.

Se fler av Franks målningar HÄR

Bjorklund=Frank_presentation_Kinesisktpussel50x50cm450.jpg
"Kinesiskt pussel"

Bjorklund=Frank_presentation_Pekar_finger.gif

Se fler av Franks målningar HÄR

Se filmer med Frank Björklund HÄRBjorklund_portratt260.jpg Frank Björklund
född 1960

.